Αγαπημένες εκφράσεις των Ελλήνων : ιστορία ερμηνεία σημασία - Αργύρης, Νίκος (Φερενίκη, 2015)
Ένα διασκεδαστικό ταξίδι γνώσης στις πιο διαδεδομένες εκφράσεις που χρησιμοποιούμε, ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά, μέσα από αποφθέγματα, ρήσεις και γνωμικά. Μία ξενάγηση στην ερμηνεία, στη σημασία, αλλά και στην ιστορία εκφράσεων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γλώσσας και έλκουν την καταγωγή τους από τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, την επαφή μας με διάφορους λαούς και πολιτισμούς, τη μυθολογία και τις Γραφές.