Ο εύθυμος δικτάτορας : φάρσα σε πρόζα - Petan, Zarko, 1929-2014 (Αστάρτη, 1996)
Ο Εύθυμος Δικτάτορας δεν είναι παρά ο στρατάρχης Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, ο πασίγνωστος κομμουνιστής ηγέτης που κυβέρνησε την Γιουγκοσλαβία επί 36 χρόνια. Με ένα εξαιρετικά οικείο και απλό αφηγηματικό ύφος, ο συγγραφέας κατεδαφίζει τον τιτοϊκό μύθο, παρουσιάζοντάς μας έναν Γιόσιπ Μπροζ γήινο, μεγαλομανή, εκμαυλιστή, φανατικό λάτρη των γυναικών και ένθερμο θιασώτη της ντόλτσε βίτα.