Κόσμοι σε πόλεμο : 2.500 χρόνια σύγκρουσης ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση - Pagden, Anthony (Νεότερη και σύγχρονη ιστορία / Αλεξάνδρεια, 2014)
Η ιστορία της μακρόχρονης αναμέτρησης ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, από τους κλασικούς χρόνους μέχρι τις συγκρούσεις του 21ου αιώνα. «Αν πρόκειται να διαβάσετε ένα μόνο βιβλίο για τη μανιχαϊστική σύγκρουση μεταξύ Ανατολής και Δύσης, διαβάστε αυτό» (Efraim Karsh, συγγραφέας του Islamic Imperialism: A History) «Ένα αριστούργημα με εκπληκτικό εύρος, ευανάγνωστο και γεμάτο εύστοχες παρατηρήσεις. Ο Πάγκντεν ξέρει να αφηγείται έξοχα μια ιστορία και διαθέτει μεγάλο πλούτο γνώσεων. Το έργο του ζωντανεύει τις επικές μάχες του παρελθόντος αναδεικνύοντας τον ρόλο τους στις καμπές της ιστορίας, αλλά και φωτίζοντας τι συμβαίνει σήμερα στο Ιράκ, στο Ιράν και στο Αφγανιστάν» (Strobe Talbott, πρόεδρος του Brookings Institution, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ)