Ο πόλεμος του Χίτλερ - Irving, David John Cawdell 1938- (Γκοβόστη, 2003)
Tον Απρίλιο του 1977 ο εκδοτικός κόσμος αιφνιδιάστηκε από την έκδοση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη του βιβλίου του David Irving, Ο Πόλεμος του Χίτλερ, ο τρόπος περιγραφής ενός τόσο μεγάλου ιστορικού γεγονότος σαν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο ήταν μοναδικός - σχεδόν σαν να τον διηγιόταν κάποιος από τους δικτάτορες πρωταγωνιστές του. Η έκδοση είναι βασισμένη στα όποια τελευταία αρχεία βρέθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των ημερολογίων του Χέρμαν Γκαίρινγκ και του περιβόητου γιατρού του Χίτλερ Theo Morell. Για πρώτη φορά επίσης, παρουσιάζονται έγχρωμες, δραματικές φωτογραφίες που τράβηξε ο κινηματογραφιστής του Χίτλερ, ο Walter Frentz. Αυτή η τελευταία έκδοση έχει ένα ακόμη προσόν: Περιέχει τα, για πολύ καιρό χαμένα, αρχεία από τις ανακρίσεις από την Γκεστάπο του στενού περιβάλλοντος του Ρούντολφ Ες, που τώρα ανήκουν σε ιδιώτη καθώς και σήματα υποκλαπέντα από τους Βρετανούς. «Οτιδήποτε ο Χίτλερ δεν διέταξε ή δεν έπεσε στην αντίληψή του, δεν αναφέρεται σ’ αυτό το βιβλίο», μας λέει ο συγγραφέας. «Η αφήγηση των γεγονότων ξεδιπλώνεται με την ίδια σειρά που ο Χίτλερ ασχολήθηκε μ’ αυτά». Το πρώτο που μαθαίνει ο αναγνώστης σχετικά με τις όποιες απόπειρες έγιναν εναντίον της ζωής του Χίτλερ, είναι το γεγονός της έκρηξης της βόμβας, που τοποθέτησε ο κόμης von Stauffenberg κάτω από το τραπέζι στο Στρατηγείου του Φύρερ. Η τεχνική του συγγραφέα είναι ασυνήθιστη, αλλά τις περισσότερες φορές πετυχαίνει. Το βιβλίο πούλησε 25000 αντίτυπα στην πρώτη του έκδοση στη Μ. Βρετανία, ενώ έκτοτε έχει επανεκδοθεί και μεταφραστεί επανειλημμένως. Αποτελεί, πλέον, εγκεκριμένο εγχειρίδιο των Στρατιωτικών Σχολών West Point και Sandhurst και σημαντικό εγχειρίδιο για πολλές Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο, λόγω της πληθώρας ντοκουμέντων που περιέχει, που άλλοι ιστορικοί δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν.