Εντολή άνωθεν : δολοφονήστε τον Παύλο Μπακογιάννη - Μπακογιάννης Νίκος Κ. (Ντουντούμης, 2002)
Ο Παύλος Μπακογιάννης, ο οραματιστής, ο πολιτικός, ο άνθρωπος αλλά και ο ειρηνικός επαναστάτης της εποχής του, εκόσμησε με την παρουσία του αλλά πολύ περισσότερο με το έργο του, το οποίο ακόμη και σήμερα -ίσως περισσότερο από ποτέ- παραμένει επίκαιρο, την πολιτική ζωή της χώρας μας. Οι ιδέες του, πάντα σύμφωνες με τους αγώνες του, ανέτρεψαν έναν ολόκληρο κόσμο κι έδωσαν το έναυσμα για την πολιτική αλλά και την ουσιαστική κοινωνική ομαλοποίηση, επιτυγχάνοντας την ουσιαστική Εθνική Συμφιλίωση. Κι όλα αυτά, καταβάλλοντας το ανάλογο τίμημα, που στην περίπτωσή του ήταν η ίδια του η ζωή. Ακόμα και σήμερα, ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου τα αμείλικτα ερωτηματικά: Ποιος και γιατί σκότωσε τον Παύλο Μπακογιάννη; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι; Τι είναι η 17Ν και τι συμφέροντα εξυπηρετεί; Τι είναι εντέλει η τρομοκρατία; Σ' αυτά, το παρόν βιβλίο δίνει τις πραγματικές απαντήσεις, γιατί: «Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».