Η κατάκτηση της Δύσης : το μυστικό σχέδιο των Ισλαμιστών - Besson, Sylvain, 1970- (Πολιτική : Μυστική διπλωματία, 2007)
Τον Νοέμβριο του 2001, Ευρωπαίοι αστυνομικοί ερευνούν την πολυτελή έπαυλη ενός Ισλαμιστή τραπεζίτη στις όχθες μιας ελβετικής λίμνης. Εκεί ανακαλύπτουν ένα έγγραφο που εκρατείτο μυστικό για πάνω από είκοσι χρόνια: το «Σχέδιο». Αυτό το κείμενο, γνωστό μονάχα σε μια μικρή ομάδα ειδικών, περιγράφει τη μυστική στρατηγική που στοχεύει στην «εδραίωση της βασιλείας του Θεού στη Γη». Τα μέσα για την επίτευξη της κατάκτησης του κόσμου είναι όλα θεάρεστα: κάθαρση της κοινωνίας, προπαγάνδα, συμμαχία με τους αγωνιστές του Ιερού Πολέμου. . . Το «Σχέδιο» αποκαλύπτει ένα κρυφό πλάνο της ιστορίας του ισλαμισμού στη Δύση. Εμπνευσμένοι από τις ριζοσπαστικές ιδέες των Αδελφών Μουσουλμάνων, οι οπαδοί του εγκαθίδρυσαν στην Ευρώπη και στην Αμερική ένα ολόκληρο δίκτυο από τζαμιά, θρησκευτικά κέντρα, φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα οποία επιδιώκουν τον ίδιο στόχο: τη δημιουργία μιας ιδανικής κοινωνίας βασισμένης στο Κοράνι, την εξάπλωση της σφαίρας του Ισλάμ και την αναχαίτιση της ηγεμονίας του δυτικού πολιτισμού στον κόσμο. Αυτή η έρευνα που διεξαγόταν επί πολλούς μήνες στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εγείρει θεμελιώδη ερωτήματα για το μέλλον των κοινωνιών μας (. . .)