Η τραγωδία των κοινών : πολιτική φαυλότητα απαξίωση θεσμών και χρεοκοπία - Τσούκας, Χαρίδημος Κ. (Ίκαρος, 2015)
Όταν τα σημερινά παιδιά θα μας ρωτούν αύριο γιατί χρεοκόπησε η χώρα, θα πρέπει, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, να τους πούμε τούτο, χαμηλώνοντας με ντροπή τα μάτια: Η Ελλάδα χρεοκόπησε γιατί νοιαστήκαμε μόνο για την πάρτη μας και όχι για τη χώρα!