Βασιλικά σκάνδαλα : μια ανθολογία με τις σκανδαλιστικές αληθινές ιστορίες των πλέον διεστραμμένων εκκεντρικών ακόλαστων βασιλιάδων βασιλισσών τσάρων παπών και αυτοκρατόρων - Farquhar, Michael (Ιστορία / Ενάλιος, 2007)
Από την παρανοϊκή μητέρα του Νέρωνα -που είχε γίνει και ερωμένη του επίσης- ως την Αικατερίνη τη Μεγάλη με την ενδιαφέρουσα "συλλογή" από εύρωστους επιβήτορες, από τη Χουάνα την Τρελή, την παράφορα και άρρωστα ερωτευμένη με τον Φίλιππο τον Ωραίο ως τον Ερρίκο τον Όγδοο που αποκεφάλιζε τις συζύγους του όταν τις βαριόταν και μέχρι την "παρθένο" βασίλισσα Ελισάβετ η τον οίκο των Ρωμανόφ που έγινε ολοκαύτωμα από την οργή των μπολσεβίκων, ένας πιπεράτος οδηγός με τα σκανδαλώδη κατορθώματα των εστεμμένων της ιστορίας, με τις συνωμοσίες, τους ακραίους ανταγωνισμούς, τις διαστροφές και τα βίτσια τους, που φυσικά δεν θα τα μάθουμε ποτέ στο σχολείο. Μία ανθολογία βασιλικών ιδιαιτεροτήτων, αντιπαλοτήτων και σκανδάλων που προκαλούν τον γέλωτα και κάνουν τον αναγνώστη να συνειδητοποιήσει πόσο λίγο γνωρίζουμε την πραγματική ιστορία.