Τα ταξίδια γύρω από τον κόσμο - Cook, James, 1728 - 1799 (Ταξίδια ανακαλύψεις, 1988)
Η παρούσα επιλογή απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν κάτι από τα επιτεύγματα του Κούκ από τις χώρες που ανακάλυψε και τους λαούς που συνάντησε σε μια εποχή που υπήρχαν κόσμοι ανεξερεύνητοι και ο Ειρηνικός δεν είχε γίνει πεδίο πυρηνικών δοκιμών.