Τα επόμενα 100 χρόνια : μια πρόβλεψη για τον 21ο αιώνα - Friedman, George (Γεωπολιτική, 2012)
Στο προκλητικό αυτό βιβλίο ο Τζορτζ Φρήντμαν στρέφει το βλέμμα του στο μέλλον και προβλέπει τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος να συμβεί στην πορεία του 21ου αιώνα. Εξηγεί πού και γιατί θα ξεσπάσουν πόλεμοι (και πώς θα διεξαχθούν), ποια έθνη θα χάσουν και ποια θα κερδίσουν, πού θα συσσωρευθεί η οικονομική και πολιτική δύναμη και πώς οι νέες τεχνολογίες και τα νέα πολιτιστικά ήθη θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ζούμε στον νέο αιώνα. Ο Πόλεμος Η.Π.Α. και Τζιχάντ, θα τερματιστεί και θα αντικατασταθεί από έναν δεύτερο γύρο ψυχρού πολέμου με την Ρωσία. Η Κίνα θα βιώσει μια τεράστια εσωτερική κρίση και το Μεξικό θα αναδειχθεί ως μία σημαντική παγκόσμια δύναμη. Ένας νέος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεσπάσει στα μέσα του αιώνα αυτού, ανάμεσα στις Η.Π.Α. και σε έναν απροσδόκητο συνασπισμό χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, της Ευρασίας και της Άπω Ανατολής. Όμως οι στρατοί θα είναι πολύ μικροί αριθμητικά και οι πόλεμοι ολιγοκτόνοι. "ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΖΟΡΤΖ ΦΡΗΝΤΜΑΝ, ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ!" (NEW YORK TIMES MAGAZINE). "Η BARRON'S έχει πολλάκις διαπιστώσει πόσο αξιόπιστες είναι οι προβλέψεις του STRATFOR και μάλιστα με οικονομική ωφέλεια -όπως άλλωστε και η μεγάλη πελατειακή γκάμα της εταιρείας, η οποία κυμαίνεται από διεθνείς επιχειρήσεις έως και κυβερνητικές υπηρεσίες." (Barron's)