Είμαστε όλοι απώλειες πολέμου - Ζώτος, Στέφανος (Μαρτυρίες ;, 1984)
Η αφήγηση ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη - στη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου και συνεχίζεται στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αμερική και, αργότερα, στις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, για να καταλήξει στην Ελλάδα. Στο βιβλίο αναφέρονται γνωριμίες και συνομιλίες με ανθρώπους που, λίγο-πολύ, σχετίζονται με την εποχή (πολλοί δεν υπάρχουν πια), τον πόλεμο, την ειρήνη, τη λογοτεχνία και, κατά κάποιον τρόπο, με τη διχασμένη προσωπικότητα του κόσμου. Ο συγγραφέας γνώρισε τον Ζαν Κοκτώ, της Γαλλικής Ακαδημίας, στη Νίκαια (στα χρόνια του Μεσοπολέμου), τη Γαλλίδα ποιήτρια Αννα ντε Νοάιγ, στο Παρίσι, τον Αλμπερτ Αϊνστάιν, στο Πρίνστον των ΗΠΑ, την κόρη του Λέοντα Τολστόι, στην Αμερική, τον Μπέρναρ Σω στην Αθήνα, τον δεύτερο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Νταγκ Χάμμερσκολντ, που σκοτώθηκε σε ύποπτο αεροπορικό δυστύχημα, τον Ρίτσαρντ Νίξον, στην Ελλάδα (στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου το 1947) και στην Ουάσινγκτον, το 1952, τον Εθνάρχη Μακάριο, τον Αγγλο, τότε υπουργό των εξωτερικών, Αντονυ Ήντεν, τον Δημήτρη Μητρόπουλο, στη Νέα Υόρκη και άλλους.