Η ζωή και οι έρωτές μου - Harris, Frank, 1856-1931 (Εκ βαθέων, 2005)
Ο Frank Harris (1856-1931), φίλος του Oscar Wilde και του George Bernard Shaw, υπήρξε μοναδική περίπτωση στον αγγλοσαξονικό κόσμο. Μέτριος λογοτέχνης, αλλά διαβόητος εκδότης εντύπων (που άγγιζαν τα όρια της σκανδαλοθηρίας), εισήλθε στο χώρο των γραμμάτων σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Γεννημένος στην Ιρλανδία, δραπετεύει από το ασφυκτικό αγγλικό σχολείο του και, παιδί, ταξιδεύει στην Αμερική, όπου δουλεύει ως λούστρος, δύτης, ρεσεψιονίστ και καουμπόης στην Άγρια Δύση. Αποφασίζει να σπουδάσει, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, καταπιάνεται με τη λογοτεχνική κριτική και ταυτόχρονα αφιερώνεται ψυχή τε και σώματι στις γυναίκες και το σεξ - μένοντας στην Ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους εραστές. . . Ελεύθερο πνεύμα, αντιδρά στον πουριτανισμό, το ρατσισμό και τον αγγλοσαξονικό ιμπεριαλισμό, διώκεται και λοιδορείται. Στο τέλος της ζωής του συγγράφει την αυτοβιογραφία του, με ιδιαίτερη έμφαση στις ερωτικές του περιπέτειες, που αποδίδονται με απόλυτη ελευθεροστομία. Το βιβλίο τυπώνεται ιδιωτικά στην Ευρώπη, απαγορεύεται, κατάσχεται, γίνεται θρύλος και σταθμός στην ερωτική λογοτεχνία κι εξακολουθεί να αποτελεί ένα απολαυστικό - και τόσο προκλητικό όσο και την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε - ανάγνωσμα, ακατάλληλον δι' ανηλίκους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)