Νέλσον Μαντέλα - Gogerly, Liz (Ηγέτες / Σαββάλας, 2004)
Ο Νέλσον Μαντέλα υπήρξε ο ηγέτης του κινήματος για την ισότητα και την ελευθερία των μαύρων της Νότιας Αφρικής και ένας από τους πιο αξιοσέβαστους και λαοφιλείς ηγέτες του κόσμου. Το βιβλίο αυτό περιγράφει τη ζωή του και διερευνά την επίδραση των ιδεών του στην πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. -Τι ήταν το απαρτχάιντ; -Γιατί ο Μαντέλα πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή; -Πώς ο Μαντέλα βοήθησε στη διαμόρφωση της σύγχρονης Νότιας Αφρικής;