Η νέα πύλη των φιλοσόφων : ένα επιμορφωτικό ταξίδι στον κόσμο της φιλοσοφίας - Zimmer, Robert, 1953- (Κονιδάρη, 2006)
Ο Robert Zimmer με το βιβλίο του ξεκλειδώνει την Πύλη των Φιλοσόφων και μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό και ευχάριστο ταξίδι, στα διαμάντια της φιλοσοφικής πραγματείας. Τα βαθιά και πανανθρώπινα νοήματα που κρύβουν κείμενα όπως: "Πολιτεία" του Πλάτωνα, "Εξομολογήσεις" του Αυγουστίνου, "Ο ηγεμών" του Μακιαβέλι, "Δοκίμια" του Μοντέν, "Πραγματεία περί της Μεθόδου" του Καρτέσιου, Στοχασμοί του Πασκάλ, Δύο Πραγματείαι περί Κυβερνήσεως του Λοκ, "Κριτική του καθαρού λόγου" του Καντ, "Ο κόσμος ως βούληση και ως παράσταση " του Σοπενχάουερ, "Είτε-Είτε " του Κίρκεγκορ, "Το κεφάλαιο " του Μαρξ, "Τάδε έφη Ζαρατούστρα " του Νίτσε, "Μια λογικο-φιλοσοφική πραγματεία " του Βίτγκενσταϊν, "Είναι και χρόνος" του Χάιντεγκερ, "Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της " του Πόπερ, "Μια θεωρία περί της δικαιοσύνης" του Ρόουλς, ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο απλά και κατανοητά για το ευρύ αναγνωστικό κοινό.