Ανθρωπολογία : από τη σειρά "Que sais-je" - Auge, Marc, 1935- (Γιάννου, 2010)
Από την τελετουργική παράδοση και το σαμανισμό έως τη Σίλικον Βάλλευ, η ανθρωπολογία διευρύνει σήμερα το πεδίο παρατήρησής της. Επανεξετάζει τις ιδέες και τις μεθόδους της, με σκοπό να κατανοήσει την πολυπλοκότητα του σύγχρονου κόσμου μας που πέφτει θύμα των αντιφατικών κινημάτων της αύξησης/άνθησης των διαφορετικοτήτων και της κατάργησης των φραγμών. Αυτό το εγχειρίδιο μας προτείνει να ακολουθήσουμε τη δουλειά του ανθρωπολόγου, από την επιλογή ενός πεδίου μελέτης έως τη συγγραφή του αποτελέσματος έρευνας, περνώντας από τις βασικές θεωρητικές υποθέσεις του γνωστικού αντικειμένου, την επιτόπια έρευνα, τις έννοιες που μπορεί να χρησιμοποιήσει.