Αχ, αυτοί οι φιλόσοφοι - Rodgers, Nigel (Φιλοσοφία για όλους / Μεταίχμιο, 2014)
Αυτοί που βρίσκονται σε σύγχυση και γυρεύουν στη φιλοσοφία έναν οδηγό ας έχουν τον νου τους, προειδοποιούν οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου. Αν και η φιλοσοφία μπορεί να διαφωτίσει, είναι ικανή επίσης να παραπλανήσει. Το βιβλίο διερευνά τους κινδύνους της φιλοσοφίας. Δείχνει πως η συμπεριφορά των φιλοσόφων, άλλοτε κακή, άλλοτε θλιβερή και κάπου κάπου θεότρελη, συχνά είναι εντελώς αποσυνδεδεμένη από τη σκέψη τους. Οι συγγραφείς εξετάζουν τις ζωές οκτώ μεγάλων φιλοσόφων: του Ρουσό, του οποίου οι απόψεις για την εκπαίδευση μοιάζουν να βρίσκονται σε διάσταση με τη σκανδαλώδη ζωή του του Σοπενχάουερ και του Νίτσε, που τα λόγια τους σήμερα ακούγονται πιο αληθινά από ποτέ και πέντε φιλοσόφων του 20ού αιώνα με τεράστια εμβέλεια: του Ράσελ, του Βιτγκενστάιν, του Χάιντεγκερ, του Σαρτρ και του Φουκό. Το βιβλίο δείχνει πως μια ζωή αφιερωμένη στη φιλοσοφία δεν είναι απαραίτητα μια φιλοσοφημένη ζωή.