Αναμνήσεις Ανζακιτών : ζώντας με το θρύλο - Thomson, Alistair (Ιστορία : Προφορικές μαρτυρίες, 2003)
Ο ιστορικός Άλιστερ Τόμσον, με τη χρήση προφορικού υλικού και άξονα τις «βιογραφίες μνήμης» τριών παλαιμάχων του ANZAC (Australian and New Zealand Army Corps), επιχειρεί να επανα-αφηγηθεί τη μαζική εθελοντική συμμετοχή των Αυστραλών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, διερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους οι Ανζακίτες συνέθεσαν τις αναμνήσεις τους από τον πόλεμο σε σχέση με το θρύλο του ANZAC. (. . .) Εξετάζει τις διαφορετικές προσλήψεις της μνήμης, ανιχνεύει όλες τις πηγές που θα μπορούσαν να φωτίσουν τις διαδικασίες κατασκευής των ταυτοτήτων και διερευνά τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ προσωπικών εμπειριών από τον πόλεμο, δημόσιου θρύλου, ατομικών και συλλογικών ταυτοτήτων των Ανζακιτών.