1421, η Κίνα ανακαλύπτει τον κόσμο - Menzies, Gavin (Ψυχογιός, 2004)
Στις 8 Μαρτίου του 1421, ο μεγαλύτερος στόλος που συγκεντρώθηκε ποτέ στον κόσμο απέπλευσε από την Κίνα, υπό τις διαταγές των ναυάρχων του αυτοκράτορα Τσου Τι. Αποστολή του ήταν "να φτάσει ως τις εσχατιές της γης για να συλλέξει φόρο υποτέλειας από τους βαρβάρους πέρα από τις θάλασσες". Τα κινεζικά πλοία θα πραγματοποιούσαν τον περίπλου της υδρογείου σ' ένα ταξίδι που θα διαρκούσε πάνω από δύο χρόνια. Ο Γκάβιν Μένζις ακολουθεί την πορεία του κινεζικού στόλου και παρουσιάζει σ' αυτό το συναρπαστικό βιβλίο τα στοιχεία που συγκέντρωσε, εμπλουτίζοντας την ακαταμάχητη αφήγησή του με περιγραφές Κινέζων εξερευνητών και Ευρωπαίων θαλασσοπόρων, καθώς και με κατατοπιστικότατους για την εποχή τους χάρτες.