Σκέψεις για τον πόλεμο, το κακό και το τέλος της ιστορίας : προηγούνται οι καταραμένοι του πολέμου - Levy, Bernard-Henri, 1948- (Πολιτισμική θεωρία : Κριτική, 2003)
Τέλος της Ιστορίας ή επιστροφή της; Τι έχει μέσα στο μυαλό του ένας καμικάζι; Γιατί ο Χέγκελ και ο Κοζέβ πίστευαν ότι το κακό δεν έχει πια μέλλον; Τι εκμυστηρεύτηκε ο Στρατηγός Μασούντ στον συγγραφέα το 1981 και το 1998; Τι λένε τα ερείπια του Σεράγεβο και του Μανχάτταν; Πώς ένας πτυχιούχος της Εκόλ Νορμάλ και μαθητής του Αλτουσέρ βρίσκεται, στα είκοσί του χρόνια, στα βουνά του Ανατολικού Πακιστάν; Ο Μισέλ Φουκώ ήταν καλύτερος δημοσιογράφος από τον Χέμινγουεϊ; Γιατί ο πόλεμος είναι τόσο "χαριτωμένος" για τον Προυστ, τον Απολλιναίρ και τον Κοκτώ; Πότε ο κόσμος στράφηκε από τη λογική του Κλαούζεβιτς στη λογική του Οσάμα Μπιν Λάντεν; Πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι η φιλοσοφία στις γειτονιές της Μπογκοτά και της Μπουτζουμπούρα; Για να σταματήσει το μακελειό, θα ήταν αρκετό να απλώσουμε το χέρι στους καταραμένους του Τρίτου Κόσμου; Τι θέλουν οι τρομοκράτες;