Η αγωνία των Εβραίων : 2.300 χρόνια αντισημιτισμού - Flannery, Edward H. (Νησίδες, 2006)
Φιλολογικές επιθέσεις, περιοριστικές νομοθεσίες και κοινωνικές διακρίσεις, λαϊκός φθόνος και μίσος, δημεύσεις και απελάσεις, συκοφαντίες και φυλακίσεις, βασανιστήρια και εκτελέσεις, πυρά και σφαγές, γκέτο και πογκρόμ, στρατόπεδα θανάτου και Ολοκαύτωμα... αποτέλεσαν τη μοίρα του πιο πολύπαθου λαού στην Ιστορία.Το βιβλίο αυτό αφηγείται αυτήν την ιστορία του παράλογου μίσους και του απύθμενου πόνου, ιστορία που πρέπει να έρθει στην επιφάνεια και να ταράξει συνειδήσεις.Η οδυνηρή αφήγηση βγαίνει μέσα από την καρδιά ενός ειλικρινούς ιερέα, ο οποίος, συγκλονισμένος από τη φρίκη, μας δείχνει πως ο αντισημιτισμός είναι άρνηση της πίστης, διάψευση της ελπίδας, και ασθένεια της αγάπης.