Με τα τεθωρακισμένα του Κόκκινου Στρατού : η αντεπίθεση και η νικηφόρος πορεία προς το Γ΄ Ράιχ 1942-1945 - Bessonov, Evgenii, 1923- 2009 (Πόλεμος και στρατηγική, 2006)
Το βιβλίο "Με τα τεθωρακισμένα του Κόκκινου Στρατού" αποτελεί την ατμοσφαιρική αφήγηση του Γιεβγκένι Μπεσόνοφ σχετικά με τα χρόνια της θητείας του στην εμπροσθοφυλακή του Κόκκινου Στρατού και τις καθημερινές του αναμετρήσεις με τους Γερμανούς. Με απόλυτη ειλικρίνεια και εντιμότητα, ο συγγραφέας καταθέτει τη συγκλονιστική του μαρτυρία, αποκαλύπτοντας το πώς ήταν να πολεμά κανείς στο Ανατολικό Μέτωπο. Εκεί διαδραμάτισε και ο ίδιος το δικό του ρόλο στην τιτάνια αυτή σύγκρουση και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της συντριπτικής κατάρρευσης του Γ΄ Ράιχ. [...] Το βιβλίο αυτό ζωντανεύει με τρόπο συναρπαστικό τις μεγάλες μάχες, τις συμπλοκές και τις εχθροπραξίες, που δοκίμασαν τις ανθρώπινες δυνάμεις των στρατιωτών και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές και φέρνει στο φως όλη τη βιβλική τραγικότητα και τη φρίκη του πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο.