Η μάχη του Βερντέν : δεν θα περάσουν - Martin, William 1952- (Μεγάλες μάχες / Γκοβόστη, 2012)
Στις 21 Φεβρουαρίου του 1916 ο Γερμανός Στρατηγός Erich von Falkenhayn εξαπέλυσε τη σφοδρότατη επίθεσή του εναντίον του Βερντέν, οχυρής πόλης της Γαλλίας, αποσκοπώντας στην εξολόθρευση του Γαλλικού Στρατού. Ο Falkenhayn ήταν βέβαιος ότι η συμβολική αξία του Βερντέν ήταν τέτοια, που οι Γάλλοι "θα αναγκάζονταν να ρίξουν στη μάχη κάθε διαθέσιμο άντρα". Ήταν εξίσου βέβαιος ότι "σε αυτή την περίπτωση, ο Γαλλικός Στρατός θα στερούνταν το αίμα του, τις ζωτικές δυνάμεις του". Οι πολυάριθμες γερμανικές πυροβολαρχίες θα σφυροκοπούσαν τα γαλλικά στρατεύματα εντός των χαρακωμάτων και των υπόγειων οχυρών τους. όμως, οι Γάλλοι αντιστάθηκαν με εξαιρετική γενναιότητα και αποφασιστικότητα, και η μάχη του Βερντέν κατέστη με την πάροδο του χρόνου ένας αιματηρός πόλεμος φθοράς. Η παρούσα συγγραφική μελέτη περιγράφει τις ολέθριες επιπτώσεις της κρίσιμης αυτής μάχης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.