Δύο χρόνια στα Χιτλερικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως - Παπάγος, Αλέξανδρος, 1883-1955 (Κηφισός, 1986)
Ο αρχιστράτηγος του ελληνικού στρατού κατά την εποποιία του 1940 συνελήφθη με δόλο από το χιτλερικό γερμανικό στρατό και οδηγήθηκε μαζί με άλλους τέσσερις Έλληνες στρατηγούς σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως όπου παρέμεινε δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι την κατάρρευση του Άξονος. Οι αναμνήσεις αυτές αποτελούν ένα σημαντικό ντοκουμέντο και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν και έχουν μεσολαβήσει σαράντα ολόκληρα χρόνια από τότε. Ο Αλέξανδρος Παπάγος υπήρξε ο κορυφαίος Έλληνας στρατιωτικός και μόνος στον οποίο απονεμήθηκε ποτέ ο βαθμός του Στατάρχη, αφού δύο φορές του ανατέθηκε η αντιστρατηγία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.