Η ιστορία του κόσμου σε 6 ποτήρια - Standage, Tom (Κέδρος, 2005)
Νερό και αίμα, τα απαραίτητα για την ύπαρξη ζωής υγρά. Πλάι τους, σε λαμπερά ποτήρια, έξι άλλα υγρά που σφράγισαν τον πολιτισμό μας. Με εκρηκτικά παιγνιώδη και απαράμιλλα πειστικό τρόπο ο Tom Standage ξαναγράφει την ιστορία του κόσμου μέσα από τις ηδονές του λάρυγγα, και μας λέει πως: Μπύρα, οίνος, ρούμι, καφές, τσάι, κόκα κόλα... κάθε κεφάλαιο είναι είνα υπέροχο ποτό...