Σημειώσεις αναμνήσεων - Τριανταφυλλίδης, Γιώργος, 1922-2009 (Παρατηρητής, 1999)
Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε το 1922 στην Κωνσταντινούπολη και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους η οικογένειά του προσέφυγε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Στην κατοχή υπήρξε μέλος της πανεπιστημιακής ΕΠΟΝ και κατόπιν στέλεχος του Σοσιαλιστικού κόμματος ΕΛΔ με ηγέτες τους Αλέξανδρο Σβώλο και Ηλία Τσιριμώκο. Από το 1954 μέχρι το 1986 εκλεγόταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, του οποίου υπήρξε πρόεδρος για δύο τετραετίες. Το 1961 ήταν συνιδρυτής της επιτροπής Θεσσαλονίκης για τη διεθνή ύφεση και ειρήνη. Από τη δικηγορία παραιτήθηκε το 1996.