Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας - Ραφαηλίδης, Βασίλης, 1934-2000 (Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, 1996)
Αυτή η μεγάλη σειρά κειμένων με το γενικό τίτλο «Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας», έχει σαν σκοπό να δείξει πως η μπουρζουαζία είναι όντως γοητευτική και η γοητεία της βρίσκεται κυρίως σ' αυτό που ήδη επεσήμανε ο ιδιοφυής αναρχικός Λουίς Μπουνιουέλ, από ταινία του οποίου δανειστήκαμε τον τίτλο μας: Σ' αυτό που λέμε «αμαρτία», η αν προτιμάτε ανηθικότητα. Η πιο μεγάλη εφεύρεση του καπιταλισμού είναι το κολοσσιαίας σημασίας γεγονός πως παραμέρισε όλα τα άλλα ιδανικά και στη θέση τους έβαλε το χρήμα, όπως γινόταν πάντα στην ιστορία χωρίς να το ομολογούν καθαρά οι πολιτικάντηδες, και οι καθηγητές της ιστορίας που τους βοηθούν αποτελεσματικά. Κύριε, θέλεις να γίνεις πλούσιος, Σκότωσε, ρήμαξε, κλέψε, εξαπάτησε, κι όταν έρθει η ώρα σου εξομολογήσου και άντε στο καλό. Ο Αγιος Πέτρος σε περιμένει στον Παράδεισο.