Το ημερολόγιο του διαβόλου : ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ και τα κλεμμένα μυστικά του Γ΄ Ράιχ - Wittman, Robert K. (Ιστορία / Πεδίο, 2016)
"Στο Γ΄ Ράιχ ένας "ιδεολόγος" µπορούσε να δει τις φιλοσοφίες του να γίνονται πράξη, και οι ιδέες του Ρόζενµπεργκ είχαν µοιραίες συνέπειες για πολλά εκατοµµύρια ανθρώπους". Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι µια συγκλονιστική αφήγηση αληθινών γεγονότων της παγκόσµιας ιστορίας, που διαβάζεται σαν ένα συναρπαστικό µυθιστόρηµα. Αφετηρία και βασική πηγή της διήγησης το ηµερολόγιο του Άλφρεντ Ρόζενµπεργκ, ενός από τα πιο υψηλόβαθµα στελέχη του Γ΄ Ράιχ. Στενός συνεργάτης και κορυφαίος σύµβουλος του Αδόλφου Χίτλερ, "φιλόσοφος" και κύριος ιδεολογικός καθοδηγητής του εθνικοσοσιαλιστικού κόµµατος, ενορχηστρωτής της λεηλασίας των σπουδαιότερων έργων τέχνης από την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά κυρίως εµπνευστής και πρωτεργάτης της "τελικής λύσης" του εβραϊκού ζητήµατος, που οδήγησε στον θάνατο εκατοµµύρια ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσµίου Πολέµου.