Η αφελής Ελλάς : ο ρασοφόρος άγγλος κατάσκοπος Νταίηβιντ Μπαλφούρ - Σοϊλεντάκης, Νικόλαος Π. (Αρμός, 2010)
Ο Νταίηβιντ Μπαλφούρ ή πατήρ Δημήτριος ήταν μιά πολύπλαγκτη διχασμένη προσωπικότητα… Κυνηγούσε να βρει ένα Θεό. Το Άγιο Όρος υπήρξε γι’ αυτόν όχι θεολογίας αλλά κατασκοπείας… Υπάρχει δικός του δάκτυλος στην αυτοκτονία του πρωθυπουργού Κοριζή, όπως και στα Δεκεμβριανά. Αυτός μάλλον οργάνωσε στη Σμύρνη τα Σεπτεμβριανά το 1955, όταν οι Τούρκοι “βασιβουζούκοι” ξεφτίλισαν τους Έλληνες αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Τότε ακούσαμε το όνομα του ταγματάρχη Γρηγόριου Σπαντιδάκη, που τον γνωρίσαμε χρυσοπλουμισμένο παγόνι στη δικτατορία…