Το σφύριγμα της λεπίδας : εξεγέρσεις, επαναστάσεις, προδοσίες, δόξα και θάνατος - Durschmied, Erik, 1930- (Ενάλιος, 2010)
Με το συναρπαστικό και ξεχωριστό του στυλ ο εξαιρετικά δημοφιλής συγγραφέας των βιβλίων "Ο Αστάθμητος Παράγων στην Ιστορία", "Ο Παράγων Καιρός" και "Από τον Αρμαγεδδώνα έως την Πτώση της Ρώμης", μας καλεί να διεισδύσουμε στην ιστορία της επανάστασης. Να εξερευνήσουμε τη ζωή και τα χρονικά των γιγάντων που επέφεραν τεράστιες και σαρωτικές αλλαγές στις χώρες τους και στους λαούς τους. Η επανάσταση φέρνει τραγωδία, τρόμο και ηρωισμό. Ξεκινώντας από τον δέκατο όγδοο αιώνα και φτάνοντας στον εικοστό, αυτές οι δυνατές αφηγήσεις μας παρουσιάζουν μια ιστορία που περιλαμβάνει από πατριωτικά ιδανικά και επαναστατικό ζήλο μέχρι απάτη και ψυχρές δολοφονίες.