Η απολογία του Οδυσσέως Ανδρούτσου - Άννινος, Μπάμπης, 1852-1934 (Εκάτη, 2007)
...Τον περισσότερον καιρόν της ζωής μου πού τον επέρασα; Τον επέρασα σκοτώνοντας Τούρκους, κυνηγώντας τυράννους. Τον επέρασα εις τα σπήλαια και εις τα βουνά. Τα καρτέρια των δρόμων, οι λόγγοι και τα άγρια θηρία είναι μάρτυρες ότι δυσκόλως έφευγεν ο Τούρκος από τα χέρια μου, αν εζύγωνε καμμιά πενηνταριά οργυιαίς. Εγώ συναναστρεφόμουν με αυτούς τους τυρράνους και ήμουν καλά πληρωμένος δια να σέβωμαι τους ομογενείς των? αλλά κινούμενος από τον διάβολόν μου, Τούρκους εσκότωνα...