Συναρπαστικά παραλειπόμενα της ιστορίας - Milton, Giles, 1966- (Ντοκουμέντα βιογραφίες / Πατάκη, 2017)
Ο Τζάιλς Μίλτον ξεδιπλώνει, με τη χαρισματική πένα του, εκατό παράδοξα ιστορικά στιγμιότυπα, εκατό απίστευτες ιστορίες που διαβάζονται σαν μυθιστόρημα, αλλά είναι εκατό τοις εκατό πραγματικές: θα μάθουμε για τον Χίρο Ονόντα, τον μοναχικό Ιάπωνα στρατιώτη που πολέμησε γενναία στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι το... 1974 για την Άγκαθα Κρίστι, που το 1926 εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για έντεκα ολόκληρες μέρες και για τον Βέρνερ Φραντς, καμαρότο στο αερόπλοιο "Hindenburg", ο οποίος έζησε για να διηγηθεί την εφιαλτική του εμπειρία όταν το 1937 το "Hindenburg" τυλίχτηκε στις φλόγες.Με έναν θίασο κατασκόπων, κακοποιών, ανθρωποφάγων, τυχοδιωκτών και σκλάβων να παρελαύνει μπροστά στα μάτια μας, τα έγκυρα και τεκμηριωμένα παραλειπόμενα του Τζάιλς Μίλτον μας ταξιδεύουν σε έξι ηπείρους και είκοσι αιώνες, φωτίζοντας μερικές από τις πιο σκοτεινές ιστορίες και κάποιους από τους πιο αξιοπερίεργους και αξέχαστους ήρωες της Ιστορίας - ανθρώπους και ζώα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) - "Ο Τζάιλς Μίλτον είναι από εκείνους που μπορούν να πάρουν ένα ιστορικό γεγονός και να του δώσουν νέα ζωή... Ο άνθρωπος αυτός είναι έμπνευση για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η Ιστορία μπορεί να είναι συναρπαστική και ψυχαγωγική". (Matthew Redhead, The Times)