Το Παρίσι : στα χρόνια του Μεσοπολέμου - Wiser, William (Μοντέρνοι Καιροί, 2005)
Παρίσι, στα χρόνια του μεσοπολέμου. Ένα συναρπαστικό συνονθύλευμα από ιδέες, υψηλά ιδανικά, πρωτοποριακές τάσεις, αριστουργήματα της τέχνης, γοητευτικές εκκεντρικότητες, όλα στο όνομα του αβανγκαρντισμού. Εκφραστές τους τα ιερά τέρατα της λογοτεχνίας, των τεχνών και της μόδας. Εκείνη την εποχή το Παρίσι ήταν τόπος συνάντησης διανοουμένων, καλλιτεχνών και κοσμικών. Στο διάσημο βιβλιοπωλείο της Σίλβια Μπιτς, Σαίξπηρ & Κόμπανυ, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ συναντιόταν με τον Τζέιμις Τζόις και τον Χένρι Μίλερ, οι οποίοι αντάλλασαν απόψεις με την Αναΐς Νιν και τη Γερτρούδη Στάιν, ενώ στα περίφημα καφέ ο Αντρέ Μπρετόν και ο Πολ Ελιάρ έγραφαν τα σουρεαλιστικά μανιφέστα τους.