Γραμμένο στο γόνατο : ένα ημερολόγιο από το Ελληνοϊταλικό Μέτωπο το ημερολόγιο του γιατρού Θεόδωρου Ηλέκτρη - Ηλέκτρη-Λίντσεϊ, Ελένη (Αίολος, 2012)
Πως μπορεί να κερδηθεί ένας πόλεμος χωρίς αεροπορία, χωρίς μηχανοκίνητα, χωρίς επαρκή μεταφορικά μέσα; Ο Θεόδωρος Ηλέκτρης, έφεδρος ανθυπίατρος στο ελληνοϊταλικό Μέτωπο, απαντά με σαφήνεια στο ερώτημα μέσ' από το ημερολόγιό του. Η αυταπάρνηση, η τόλμη, η αντοχή στις κακουχίες και η γενναιότητα, μα πάνω απ' όλα η αγάπη για την ελευθερία οπλίζουν την καρδιά και το χέρι των υπερασπιστών της πατρίδας και ανατρέπουν τους όποιους υπολογισμούς και τα σχέδια των κατακτητών. Οι μαρτυρίες των στρατιωτών, των ανώνυμων μαχητών, οι καταγραφές τους σε ημερολόγια και σημειώματα υπήρξαν πολύτιμες ιστορικές πηγές που μας δείχνουν πως γράφεται η αυθεντική και αληθινή ιστορία...