Η Ρωσία και το μέτωπο της Θεσσαλονίκης : - Pavlov, Andrey, 1966- (Μάλλιαρης-Παιδεία, 2014)
Το βιβλίο αυτό, αφιερωμένο στην ιστορία των δύο ρωσικών ειδικών ταξιαρχιών, οι οποίες πολέμησαν στο μέτωπο της Θεσσαλονίκης κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ανιχνεύει όλη την διαδρομή των Ρώσων στρατιωτών και αξιωματικών από την απόφαση για την αποστολή τους στα Βαλκάνια, μέχρι την επιστροφή τους στη Πατρίδα. Οι ταξιαρχίες αυτές εκπροσωπούσαν εμφανώς τον Ρωσικό Στρατό στις γραμμές των Συμμάχων και εκδήλωναν την ιδιαίτερη προσοχή της Ρωσίας προς το Βαλκανικό θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η παρούσα ιστορική μελέτη διεκπεραιώθηκε στα πλαίσια της έρευνας "Η Ρωσία στη στρατηγική του Α' Παγκοσμίου Πολέμου", με την υποστήριξη του Ρωσικού Ιδρύματος Ανθρωπιστικών Επιστημών.