Πόλεμος και διπλωματία στη Μέση Ανατολή : η δράση του Λώρενς της Αραβίας - Breidel-Χατζηδημητρίου, Tonis; Breidel-Χατζηδημητρίου, Tonis (Μπατσιούλας, 2015)
Μέσα από την πρωταγωνιστική συμμετοχή του Τ.Ε. Λώρενς στην εποποιία της Αραβικής Εξέγερσης, αναδιπλώνεται το ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο εκτυλίχθηκε ο Αραβο-Τουρκικός Πόλεμος και διαμορφώθηκαν οι συνθήκες που οδήγησαν στη δημιουργία των σύγχρονων αραβικών κρατών μετά της διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εξιστορούνται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και τα διπλωματικά παρασκήνια που καθόρισαν τις ιμπεριαλιστικές σφαίρες επιρροής στη Μέση Ανατολή.