Η νεκρή μεραρχία : η ΙΙΙ μεραρχία των νεκρών του ΔΣ Πελοποννήσου : οδοιπορικό - Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος (Μπέλας) (Αλφειός, 2002)
Το έργο «Η νεκρή μεραρχία» του Κώστα Παπακωνσταντίνου (Μπελά) αναφέρεται στην προσωπική ιστορία του συγγραφέα από την περίοδο του ελληνοιταλικού πολέμου του 1940 μέχρι και το τέλος του ελληνικού εμφυλίου, το φθινόπωρο του 1949. Στο πρώτο μέρος του έργου, ο συγγραφέας περιγράφει κυρίως την ένταξη του στην Αντίσταση μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς (ΟΚΝΕ, ΕΠΟΝ, ΕΑΜ) και τη δράση του στην περιοχή κυρίως της Μεγαλόπολης. Ακολουθεί η αναφορά στην εμπλοκής του, από τον Σεπτέμβρη του 1944, στον ΕΛΑΣ, όπου συμμετείχε στις μάχες για την απελευθέρωση πολλών πόλεων της Κεντρικής και Βόρειας Πελοποννήσου καθώς και στα Δεκεμβριανά.