Από το Αρμαγεδδώνα εως την Πτώση της Ρώμης : πώς ηγέτες με μυθικά κατορθώματα άλλαξαν τον κόσμο - Durschmied, Erik, 1930- (Ενάλιος, 2002)
Το βιβλίο αυτό είναι μια ιστορική διαδρομή από τον Αρμαγεδδώνα έως την Πτώση της Ρώμης, ένας γύρος θριάμβου με επίκεντρο τις προσωπικότητες αυτές που ήξεραν να δημιουργούν τους ίδιους τους τους μύθους. Μέσα από την ανάλυση δεκαεπτά εκ των πλέον αποφασιστικών μαχών που διαδραματίστηκαν στην αρχαιότητα, βλέπουμε την εκπληκτική όσο και αιματηρή πορεία μεγάλων ηγετών ασύγκριτης ευφυΐας και πρωτοπόρας σκέψης, όπως ο Αλέξανδρος ο Μέγας και ο Ιούλιος Καίσαρ, ανδρών που άλλαξαν στην κυριολεξία τον ρουν της Ιστορίας με το πνευματικό τους ανάστημα.