Μύθοι και θρύλοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου - Hayward, James, 1966- (Ιστορία / Ενάλιος, 2009)
O Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, γέννησε απίστευτα πολλούς μύθους και θρύλους, πολλοί εκ των οποίων εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να απασχολούν τους ιστορικούς και τους συγγραφείς. Δραπέτευσε πράγματι ο Χίτλερ στην Λατινική Αμερική; Τι ήταν τα Φου Φάιτερς; Γερμανοί αλεξιπτωτιστές είχαν ντυθεί καλόγριες; Ο φυλακισμένος που πέθανε στην φυλακή του Σπαντάου, το 1987, ήταν διπλός πράκτορας; Ο Χίτλερ ήταν παθιασμένος αποκρυφιστής; Ποια ήταν η πραγματική ταυτότητα του Ανθρώπου που δεν Υπήρξε Ποτέκαι ποια είναι η απάντηση στο μυστήριο του θανάτου του μουσικού Γκλεν Μίλερ; Ένα βιβλίο που απομυθοποιεί την ιστορία και την παραδίδει στον απαιτητικό αναγνώστη αφτιασίδωτη και αντικειμενική.