Οργάνωση και αρχιτεκτονική υπολογιστών : - Stallings, William (Τζιόλα, 2003)
Το βιβλίο του William Stallings παρέχει περιεκτική και πλήρως ενημερωμένη κάλυψη της οργάνωσης και αρχιτεκτονικής των υπολογιστών, περιλαμβανόμενης της μνήμης της λειτουργίας Ι/Ο και των παράλληλων συστημάτων επεξεργασίας. Η ύλη καλύπτει θέματα της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, όπως υπερκλιμακωτή σχεδίαση, τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού ΙΑ-64, και τις τάσεις σχεδιασμού της οργάνωσης παράλληλης επεξεργασίας. Καλύπτει τις ανάγκες των σπουδαστών εξετάζοντας τόσο τις βασικές αρχές, όσο και τον κρίσιμο ρόλο της απόδοσης ως κινητήρια δύναμη της σχεδίασης των υπολογιστών. Παρέχοντας ένα εξαιρετικό βαθμό υποστήριξης διδασκόντων και διδασκομένων, που περιλαμβάνει συμπληρώματα μελέτης και διαδικτυακούς πόρους μέσω της σελίδας του βιβλίου στο Internet , η έκτη αυτή έκδοση αποτελεί πρωτοποριακή προσπάθεια στο χώρο της.