Τα παρασκήνια μιας εποχής / Γ. Α. Λεονταρίτης. - Λεονταρίτης, Γεώργιος Α. (Μαρτυρίες, 1989)
Τα «Παρασκήνια μιας εποχής», αναφέρονται στην περίοδο των κρισίμων γεγονότων, που ωδήγησαν στην διαφωνία του Κων. Καραμανλή με τα Ανάκτορα, και στους λόγους που ανάγκασαν τον Ιδρυτή της ΕΡΕ να αποχωρήση από την ενεργό πολιτική δραστηριότητα. Ο Γιώργος Α. Λεονταρίτης, επαγγελματίας δημοσιογράφος, πολιτικός συντάκτης εφημερίδων και χρονογράφος (μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ) φέρνει στο φως άγνωστα στοιχεία, που στηρίζονται σε μαρτυρίες και ντοκουμέντα των «πρωταγωνιστών» της εποχής εκείνης. Γιατί διεφώνησε ο Καραμανλής με τον Βασιλέα Παύλο και την βασίλισσα Φρειδερίκη; Ποιοι και γιατί ήθελαν να φύγει ο Καραμανλής; Τι έγινε με το ταξίδι των Βασιλέων στο Λονδίνο; Οι αντιδικίες Γ. Παπανδρέου - Σοφ. Βενιζέλου, οι εκλογές του 1963, ο θάνατος του βασιλέως Παύλου, η άνοδος του Κωνσταντίνου, η κρίση μέσα στην ίδια την ΕΡΕ (. . .).