Μύθοι και θρύλοι του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου / Τζέιμς Χέιγουορντ ; μετάφραση από τα αγγλικά Μαρτίνα Κόφφα. - Hayward, James, 1966- (Ιστορία / Ενάλιος, 2009)
Στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, είχαν διαδοθεί ευρέως διάφορες ιστορίες, άλλοτε υπερβολικές, άλλοτε αληθοφανείς, οι οποίες πέρασαν σθεναρά στη συνείδηση του κόσμου, ώστε πολλές εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να βρίσκουν έδαφος. Το παρόν βιβλίο, εξετάζει τις ρίζες αυτών των ιστοριών και αποκαλύπτει την αλήθεια. Μερικοί από τους μύθους αυτούς επαναλαμβάνονται και σήμερα από "σοβαρούς" ιστορικούς. Εξαφανίστηκε πράγματι ένα ολόκληρο σύνταγμα Βρετανών στρατιωτών στην Καλλίπολη, το 1915; Χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες διέσχισαν πράγματι την Αγγλία με χιόνια στις μπότες τους; Τι ήταν τελικά οι Άγγελοι του Μονς; Ένα βιβλίο που απομυθοποιεί την ιστορία και την παραδίδει στον απαιτητικό αναγνώστη αφτιασίδωτη και αντικειμενική.