Επιχείρηση Βαλκυρία : 20 Ιουλίου 1944, στόχος η εξόντωση του Χίτλερ, όλες οι λεπτομέρειες για τη συνωμοσία που θα μπορούσε να έχει αλλάξει τη σύγχρονη ιστορία - Hernandez, Jesus, 1966- (Κλειδάριθμος, 2009)
Ένας άνδρας-κλειδί, ο συνταγματάρχης Κλάους Σενκ φον Στάουφενμπεργκ. Στόχος του, να εξοντώσει τον Χίτλερ, τον Γκέρινγκ, και τον Χίμλερ, να εξουδετερώσει τα Ες-Ες, και να προσπαθήσει να σταματήσει τον πόλεμο. Όλες οι λεπτομέρειες για τη συνωμοσία που θα μπορούσε να έχει αλλάξει τη σύγχρονη ιστορία. 1943. Ο συνταγματάρχης Κλάους Σενκ φον Στάουφενμπεργκ έχει μόλις μετατεθεί στο Βερολίνο υπό τις διαταγές του στρατηγού Φρίντριχ Όλμπριχτ, μέλους μιας αντιστασιακής οργάνωσης που αρχίζει να καταστρώνει σχέδια για τη δολοφονία του Χίτλερ. Ο Όλμπριχτ έχει ήδη στρατολογήσει περισσότερες από 200 προσωπικότητες, από διάφορα στρώματα της γερμανικής κοινωνίας, ακόμα και από τους τομείς πληροφοριών και αντικατασκοπείας. Στόχος τους είναι να εξοντώσουν τον Χίτλερ, τον Γκέρινγκ, και τον Χίμλερ, να εξουδετερώσουν τα Ες-Ες, και να εγκαταστήσουν μια προσωρινή κυβέρνηση που θα επιχειρήσει να συνάψει ειρήνη με τους Δυτικούς Συμμάχους και να σταματήσει τον πόλεμο. Ο φον Στάουφενμπεργκ, παρά τα τραύματα που του έχει αφήσει ο πόλεμος (έχει χάσει το ένα του μάτι, το ένα του χέρι, και δύο δάχτυλα του άλλου χεριού), αποφασίζει να κάνει ο ίδιος την απόπειρα. Οι συνωμότες διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. Θα μπορέσει να ενεργοποιήσει τη βόμβα; Τελικά, δέχονται γιατί αντιλαμβάνονται πως αυτή ακριβώς η αναπηρία του είναι το τέλειο άλλοθι που απομακρύνει κάθε υποψία από το πρόσωπό του. Ο συνταγματάρχης φον Στάουφενμπεργκ επιχειρεί αρκετές φορές να εκπληρώσει την αποστολή του, αλλά δεν καταφέρνει ποτέ να βρει όλους τους στόχους του συγκεντρωμένους στο ίδιο μέρος. Τελικά, στις 20 Ιουλίου του 1944 παρουσιάζεται η τέλεια ευκαιρία. Η ανώτατη διοίκηση του στρατού συγκεντρώνεται στο Αρχηγείο του Χίτλερ κοντά στο Ράστενμπουργκ. Ο φον Στάουφενμπεργκ μεταφέρει ένα χαρτοφύλακα που περιέχει ένα κιλό αγγλικό εκρηκτικό υλικό, το οποίο ενεργοποιείται μέσω ενός εντελώς αθόρυβου χημικού πυροκροτητή. Όλα μοιάζουν να πηγαίνουν στην εντέλεια. Στέκεται δίπλα στο ναζιστή ηγέτη. Μένει μόνο να περιμένει την κατάλληλη στιγμή.