Κωνσταντίνος Καραμανλής = Konstantinos Karamanlis : ο άνθρωπος που άλλαξε την Ελλάδα = the man who changed Greece : - Μαλούχος, Γεώργιος Π., 1967- (Σκάι, 2007)
Ένα τρίωρο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Γεωργίου Π. Μαλούχου με θέμα τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ένα έργο βασισμένο σε σπάνιο αρχειακό υλικό, δραματοποιήσεις, περιγραφές και αναλύσεις από τριάντα σημαντικούς Έλληνες και ξένους πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και ανθρώπους που έζησαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή από κοντά, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του. Καθώς η ζωή και η δράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή διαπερνούν σχεδόν ολόκληρο τον 20ό αιώνα, η παραγωγή αυτή παρακολουθεί, μέσα από εκείνον, την εξέλιξη της χώρας ήδη από την εποχή που η Μακεδονία ήταν ακόμα τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέχρι τις μέρες μας, διατρέχοντας συνολικά τις δραματικές μεταβολές που γνώρισαν τόσο η Ελλάδα, όσο και τα Βαλκάνια σε όλα αυτά τα ταραγμένα χρόνια. Πρόσθετο αρχειακό υλικό: Οι σημαντικότερες ομιλίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή. A three-hour historical documentary by Georgios P. Malouchos, on the life and achievements of Konstantinos Karamanlis. A documentary based on rare archive material, dramatization, descriptions and analyses by thirty Greek and foreign distinguised political and academic figures, who were close to Konstantinos Karamanlis, from his childhood to the end of his life. The actions and life of Konstantinos Karamanlis span almost through the entire 20th century. Following his life, this production inspects the development of the country from the time when Macedonia was still part of the Ottoman Empire, up to our days, thus examining the dramatic change that Greece, as well as the Balkans, experienced during all those years of turmoil. Extras: Konstantinos Karamanlis' most important speeches.