Ιερός πόλεμος : o μυστικός κόσμος του Οσάμα μπιν Λάντεν - Bergen, Peter L., 1962- (Ποικίλα Θέματα / Λιβάνη, 2001)
Γιατί ο Μπιν Λάντεν διαπράττει όσα διαπράττει; Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, πρέπει να αποφύγουμε τις γελοίες απλουστεύσεις. Αντίθετα, πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή τις δηλώσεις του Μπιν Λάντεν για τους λόγους που τον έκαναν να κηρύξει τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μπιν Λάντεν δεν είναι κάποιος που ξύπνησε κακόκεφος μια ημέρα, φόρεσε το τουρμπάνι του και αποφάσισε ότι η Αμερική ήταν Ο ΕΧΘΡΟΣ. Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους μισεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και, αν καταλάβουμε αυτούς τους λόγους, θα έχουμε ρίξει ένα αμυδρό φως στο τι προκάλεσε τα τρομακτικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.