Τζιμ Μόρισον - Hopkins, Jerry (Κάκτος, 1981)
Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε τον Τζιμ Μόρισον -τον τραγουδιστή, τον φιλόσοφο, τον ποιητή, τον επαναστάτη- τον λαμπρό, χαρισματικό και παθιασμένο μαθητή του σκοταδιού που απέρριπτε την εξουσία σε κάθε της μορφή, τον εξερευνητή που έφτανε "ως τα άκρα της πραγματικότητας" για να δει τι θα συνέβαινε. Η οριστική αυτή βιογραφία, που η συγγραφή της κράτησε επτά ολόκληρα χρόνια, είναι έργο δύο ανθρώπων, των οποίων η στενή σχέση με τον Τζιμ Μόρισον τους προετοίμασε με μοναδικό τρόπο για να διηγηθούν τη σύγχρονη αυτή τραγωδία: του Τζέρυ Χόπκινς, που το περίφημο έργο του "Έλβις", βιογραφία του Έλβις Πρίσλεϋ, ήταν εμπνευσμένο από τον ίδιο τον Μόρισον, και του Ντανιέλ Σάγκερμαν, στενού φίλου και βοηθού των DOORS. Μαζί αφηγούνται την ιστορία μιας μεγαλοφυΐας που εκτοξεύτηκε σαν ρουκέτα στους ορίζοντες της μουσικής για να κομματιαστεί αργότερα σε φλεγόμενα συντρίμια, καθώς η ζωή του ξέφευγε από κάθε έλεγχο. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)