Στον κήπο με τα θηρία : ένα συναρπαστικό χρονικό της ανόδου του Τρίτου Ράιχ - Larson, Erik, 1954- (Μεταίχμιο, 2011)
Βερολίνο, καλοκαίρι 1933: Ο χαμηλών τόνων καθηγητής Γουίλιαμ Ντοντ φτάνει στην Ευρώπη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τον γιο του και τη φλογερή του κόρη τη Μάρθα, ως ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία. Είναι η περίοδος που ο Χίτλερ μηχανεύεται τρόπους για να εδραιώσει την κυριαρχία του και να απαλλαγεί απ' όλους όσοι στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά του. Κύριο μέλημα του πρεσβευτή Ντοντ είναι η διασφάλιση καλών διπλωματικών σχέσεων με τη Γερμανία με την ελπίδα άτι η χώρα θα ξεπληρώσει το υπέρογκο χρέος της προς τους αμερικανούς πιστωτές. Ωστόσο κάτι τέτοιο γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο αφού οι επιθέσεις σε αμερικανούς πολίτες -είτε λόγω της εβραϊκής τους καταγωγής είτε απλώς επειδή δεν χαιρέτησαν ναζιστικά τους παρελαύνοντες στρατιώτες- αυξάνονται δραματικά. Καθώς ο Έρικ Λάρσον, εμβριθής μελετητής αυτής της περιόδου, ακολουθεί τους ήρωές του στις συναναστροφές τους με σημαίνοντα πρόσωπα της εποχής, στα μάτια των αναγνωστών ζωντανεύει το προπολεμικό Βερολίνο, μια πάλη με τα πιο εντυπωσιακά και αβανγκάρντ κτίρια στον κόσμο, όπου τα θέατρα και τα καφέ είναι πάντα κατάμεστα και στους δρόμους κυκλοφορεί ένα καλοντυμένο και γοητευτικό πλήθος. Η κατάληξη όμως θα είναι ο απόλυτος τρόμος όταν ένας φονικός σπασμός βίας θα αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο του καθεστώτος. Καλώς ήρθατε στον "Κήπο με τα Θηρία". "Το πλέον γοητευτικό έργο του Λάρσον... Δεν υπάρχει ανάλογο της ιστορίας που στήνει ο συγγραφέας... Πλούσια σε γεγονότα, πολυπρόσωπη, δυνατή και δηκτική... μια αληθινή ιστορία που σε ταξιδεύει". ("New York Times")