Η ιστορία από την σκοπιά των Τούρκων : πώς οι Τούρκοι έγραψαν την ιστορίας τους : μια ανάλογη ελληνική συγγραφή - Καργάκος, Σαράντος Ι., 1937-2019 (Σιδέρης, 2007)
Τα όσα γράφονται στο βιβλίο αυτό δεν σκοπούν στο να διαφωτίσουν απλώς το ελληνικό κοινό. Ο κύριος σκοπός είναι προειδοποιητικός. Όχι μόνο γι' αυτά που γίνονται στην Τουρκία, αλλά και γι' αυτά που γίνονται στην Ελλάδα εις βάρος της ιστορίας. Στην Ελλάδα, στα επίσημα βιβλία, με τα οποία μορφώνεται η νεολαία, η ελληνική ιστορία αφανίζεται. Στα σχολεία μας, μεγάλες μορφές και στιγμές σπιλώνονται. Η Ελληνική Ιστορία μετατρέπεται σ' ένα είδος μοντέρνας μυθολογίας, με άφθονα μαγικά και αστρολογικά στοιχεία.