Τα μυστήρια της Αιγηΐδος : το μικρασιατικό ζήτημα στην ελληνική πολιτική 1891-1922 - Πλουμίδης, Σπυρίδων Γ. 1974- (Ιστορία και πολιτική, 2016)
Πώς προέκυψε η Μικρασιατική Εκστρατεία; Ποια ήταν η πολιτική της Ελλάδας στη Μικρά Ασία πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο; Ποια η ταυτότητα του Μικρασιατικού Ελληνισμού; Γιατί ηττήθηκε η Ελλάδα στη Μικρά Ασία; Ποιος έφταιγε; Ειπώθηκε ποτέ το προεκλογικό σύνθημα "Οίκαδε"; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που επιχειρεί να απαντήσει η παρούσα μελέτη.