Μνήμες Κατοχής - Schminck-Gustavus, Christoph U., 1942- (Ισνάφι, 2007)
Τι άνθρωποι να ήτανε αυτοί οι αλπινιστές; Τι να τους περνούσε από το μυαλό, όταν βάζανε φωτιά στα αρχοντόσπιτα των Ασπραγγέλων; Δεν είχαν δικά τους σπίτια, οικογένειες και παιδιά στη Γερμανία; Τι νιώθανε τη στιγμή που εκτελούσαν έναν Ιταλό λιποτάκτη, τον οποίο προσπάθησε να κρύψει κάποια φτωχή ελληνική οικογένεια στα Τζουμέρκα; Ερωτήσεις χωρίς απάντηση. Ψηφίδες από μνήμες σε έναν πέτρινο τόπο και μια έρευνα στα ψυχρά και τακτοποιημένα αρχεία της Γερμανίας. Η Ήπειρος που συγχώρεσε αλλά δεν ξέχασε.