Θησαυροί της Αιγύπτου : από το μουσείο του Καϊρου - Tiradritti, Francesco; De Luca, Araldo; Κητίδη, Κατερίνα; Κουβελάς, Περικλής; Χαμηλάκη, Κατερίνα (Η Καθημερινή, 2000)
Το Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο στεγάζει την πιο γνωστή συλλογή αιγυπτιακών αρχαιοτήτων στον κόσμο: από τα αγάλματα του Χεφρήνος και του Μυκερίνου έως τα ομοιώματα από τον τάφο Μεκετρέ, από τα κοσμήματα των πριγκιπισσών Χνουμίτ και Σιτ-Αθώρ έως τους θεαματικούς θησαυρούς του Τουταγχαμών και της Τάνεως. Ο τόμος αυτός, την έκδοση του οποίου επιμελήθηκε ο Francesco Tiradritti, δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει το εκπληκτικό εύρος της συλλογής: ένα μοναδικό απάνθισμα αντικειμένων και έργων τέχνης, που έχει φωτογραφήσει ένας παγκοσμίου φήμης επαγγελματίας, ο Araldo de Luca, και για τα οποία έγραψαν ορισμένοι από τους πιο αξιόλογους αιγυπτιολόγους του κόσμου: Μοχάμεντ Σαλέχ, Christiane Ziegler, Ζαχί Χαουάς, Dieter Arnold, Adela Oppenheim, Dietrich Wildung, Anna Maria Donadoni Roveri, Jean Yoyotte, Herman De Meulenaere, Edna R. Russmann, Donald M. Bailey.